AGV 5

Het volledig kunnen vervangen van mensenwerk

Het is een scenario dat werknemers in de industriële sector al jarenlang boven het hoofd hangt: een fabriek waarin in principe alleen nog maar robots werken die het arbeidsintensieve werk doen. Soms voelt het een beetje te gek voor woorden, maar geloof me, dit is wat er staat te gebeuren. Met de introductie van een agv systeem hebben bedrijven nu de macht over bijvoorbeeld de navigatie binnen een magazijn, de interne logistiek en management van alle fabrikanten die worden geleverd. Je kan het je zo gek niet bedenken of het zou wellicht mogelijk kunnen zijn, het is prachtig om te zien.

Verplaatsing door middel van technologie

Stel dat je een bedrijf hebt in de retail waar je een medewerker voor nodig hebt die continu spullen verplaatst met een palletmover. Het is een goede werknemer maar natuurlijk gaat er soms wel eens iets mis. Dan mikt hij net mis met de vorken en dan gaat er iets in de productie verloren. Dat kan natuurlijk gebeuren en is helemaal niet zo erg maar wat als dat voor eens en voor altijd opgelost kan worden? Dat het argument ‘het blijft mensenwerk’ irrelevant wordt verklaard. Dat zou natuurlijk wel wat zijn en met AGV kun je dat voor het grootste deel uit de wereld helpen.

In grote en in kleine ruimtes

Je hebt dus tegenwoordig automatisch geleide palletmovers die ervoor kunnen zorgen dat je productie op rolletjes verloopt, en dan voornamelijk binnen de interne logistiek. Ze kunnen leveringen ophalen en afleveren, outbound docks bevoorraden maar bijvoorbeeld ook het verschil zien tussen verschillende dozen en containers om de juiste spullen van de juiste plek te halen, of juist weer neer te zetten. Zo kun je ervoor zorgen dat je hele productielijn vrijwel vlekkeloos verloopt. Natuurlijk heb je error marges en is het altijd belangrijk om een techneut in dienst te hebben, maar alsnog denk ik dat je er goed aan zou doen.