Gebroeders Nijssen kan alles met metaal en kunststof

Gebroeders Nijssen uit Eindhoven is een familiebedrijf dat in opdracht unieke producten van kunststof en metaal maakt. Dat betreft bijna altijd maatwerkopdrachten, zoals kasten, rekken, werkplekken, roosters, afdekplaten, etc. Soms gaat het om compleet gemonteerde eindproducten, maar vaak zijn het ook onderdelen die voor andere producten worden gebruikt. Bij het bedrijf werken zo’n 40 vakmensen. Dat zijn allemaal specialisten op hun eigen gebied. Er zijn lassers, kanters, draaiers, mensen die gaten kunnen boren in metaal, frezers, kunststof bewerkers, plaatsnijders, etc. Al die mensen werken bij Gebroeders Nijssen om samen producten te assembleren. 

Gebroeders Nijssen op weg naar jubileum

Gebroeders Nijssen bestaat in 2020 precies 70 jaar. Ter gelegenheid daarvan wordt een groot feest gehouden en in het eigen pand wordt een nieuwe kantine voor het personeel geopend. Dat Gebroeders Nijssen een familiebedrijf is wordt met veel trots in ere gehouden. In een familiebedrijf is het belangrijk om kwaliteit te leveren; groeien tot de grootste in zijn soort in Nederland vindt men minder belangrijk. Bij dat kleinschalige karakter van een familiebedrijf wordt rekening gehouden bij het aannemen van nieuwe werknemers. Van hen wordt verwacht dat ze, behalve dat ze hun vak goed beoefenen, het eindproduct goed in de gaten houden.

Moderne en klantvriendelijke omgeving

In de bijna 70 jaar van hun bestaan zijn er door Gebroeders Nijssen zeer veel verschillende soorten producten gemaakt. Dat het om maatwerk producten gaat betekent niet dat er veel tijd nodig is om de producten te maken. Het hele bestel- en offerte-systeem is bijzonder efficiënt. Zelfs als een product wordt besteld op de achterkant van een bierviltje kan dit snel op een professionele manier worden ontworpen en gemaakt. De vakmensen spelen daar een grote rol in. Ze proberen voortdurend actief om de producten slimmer te produceren, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.