Dit moet je doen om hoger in Google te komen!

Om hoger in Google te komen kun je zelf een aantal dingen doen. Dit wordt ook wel SEO of zoekmachine optimalisatie genoemd. Maar hoe zorg je er nu voor dat je hoger in de zoekresultaten komt te staan? Hieronder vind je onze beste tips voor SEO Kaatsheuvel.

Tip 1: Verbeter je laadtijd

SEO Kaatsheuvel

De laadtijd van je website is een van de belangrijkste punten waar Google rekening mee houdt bij het indelen van de zoekresultaten. Een snelle laadtijd zorgt namelijk voor een goede gebruikservaring. Nu mensen ook steeds vaker websites bezoeken via hun mobiel is dit nog belangrijker geworden. Kijk daarom via Google Pagespeed wat de laadtijd van jouw website is en ontdek wat je kunt verbeteren.

Tip 2: Gebruik lange zoektermen

Het gebruik van zoektermen in je teksten is niet meer zo belangrijk als voorheen, maar het speelt nog steeds een rol. Belangrijk is wel dat je niet te veel zoektermen gebruikt en kiest voor verschillende woordcombinaties en woordvolgordes.

Het is aan te raden om te kiezen voor langere zoektermen. Je hebt dan vaak minder concurrentie, waardoor je eerder bovenaan de zoekresultaten komt te staan. Ook wordt er inmiddels door de opkomst van voice search vaker op vragen en hele zinnen gezocht.

SEO Kaatsheuvel

Tip 3: Ga gastbloggen

Kwalitatieve en relevante links vanaf andere websites helpen je om hoger in Google te komen. Door te gastbloggen kun je aan dit soort links komen. Daarbij vergroot je met gastbloggen ook je online autoriteit, wat ook belangrijk is voor zoekmachines.