training disc

Dankzij de training DISC blijf je op de werkvloer niet onopgemerkt

Als je een training zoekt waarbij je zowel veel leert over een model wat goed toe te passen is in de praktijk, maar ook op zoek bent naar persoonlijke ontwikkeling. Dan is de training DISC uitstekend voor jou! Maar wat houdt deze training nou precies in? Daar vertellen we je zo meer over.

training disc

Wat houdt het nou precies in?

DISC is een erg praktisch model. De letters staan voor: D (dominerend, daadkrachtig & direct), I (Influencer, Inspirerend & Interactief), S (Stabiel, Sociaal & Ondersteunend) en C (Consciëntieus, Correct & Calculerend). Het model geeft weer hoe iemand overkomt in de communicatie met zijn of haar omgeving. Dit is zowel verbaal als non-verbaal en hierbij wordt het volgende gemeten:

  • Hoe gaat iemand om met uitdagingen en problemen?
  • Op welke wijze overtuigt iemand een ander?
  • Hoe reageert iemand op veranderingen en tempowisselingen?
  • Hoe gaat iemand om met regels en procedures?

Dit model wordt dan ook vaak ingezet bij werving & selectie, coaching en professionalisering van teams. Wel is er een klein kritiekpunt over dit model. Het model achter DISC kent namelijk geen wetenschappelijke basis. Verder is het van belang om te weten hoe om te gaan met de verschillende gedragstypen (letters uit DISC). Iemand die dominant is (D) heeft tegengas nodig, maar niet te veel. Terwijl een ander die het gedragstype Invloed (I) heeft, de behoefte heeft aan positieve en enthousiaste verhalen. Zo zoekt een persoon die gekenmerkt wordt door Stabiliteit (S) naar zekerheid, een verhaal met vertrouwen. En als laatste heeft de Conformist (C) behoefte aan feiten.

Kan iedereen deze training volgen?

Het antwoord is ja, maar er zijn wel verschillende functies waarbij deze training extra goed aansluit dan andere functies. Deze functies waarbij het extra goed aansluit zijn onder andere: coaches, loopbaanbegeleiders en HR managers.