zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie

Internetmarketing is geen simple tak van publiciteit. Niet alleen is het iets wat vooral de laatste jaren van belang is geworden, maar de manier van internetmarketing is ook vaak aan verandering onderhevig, waardoor de ontwikkelingen soms moeilijk bij te houden zijn. Wanneer je een expert inhuurt die op de hoogte is van alle innovaties, weet je dat jouw internetmarketing een boost zal krijgen. JG webmarketing is voor dit werk aangeschreven. Niet alleen kunnen zij helpen met het ontwikkelen van een website en je assisteren bij social media marketing, maar ze kunnen ook helpen bij de zoekwoord optimalisatie van de SEO-teksten op je site.

zoekmachine optimalisatie ArnhemSEO

SEO staat voor search engine optimization, oftewel zoekmachine optimalisatie. Wanneer iemand op zoek is naar een dienst of product van een bedrijf op internet, typt hij hoogstwaarschijnlijk wat trefwoorden in de zoekbalk van Google. Het algoritme dat Google gebruikt, is in de loop van de jaren verbetert. Echter, wanneer het algoritme van google wordt aangepast, kan het ook zijn dat SEO teksten aangepast moeten worden, zodat een hoge ranking behouden kan worden. Zo was het voor 2011 vooral belangrijk dat je zoveel mogelijk trefwoorden in je teksten stopte, om de vindbaarheid te optimaliseren. De teksten op internet werden hierdoor echter vervelend om te lezen. Tegenwoordig is dit niet meer het geval, maar zoekwoorden zijn nog wel steeds belangrijk. Wanneer deze woorden namelijk ingetikt worden in de Google zoekbalk, komt jouw site ergens in de ranking van de zoekresultaten. JG webmarketing helpt je om de juiste zoekwoorden te gebruiken, zodat je stijgt in de ranking. Hoe hoger je in de ranking staat, des te hoger wordt jouw bezoekersaantal op je site.

De meta-omschrijving

De meta-omschrijving is het stukje tekst dat te lezen is in de googleranking. Deze omschrijving is dus de eerste indruk die jouw site geeft aan potentiële bezoekers. Het is daarom belangrijk om in de meta-omschrijving de juiste trefwoorden terug te laten komen. Ook is het van belang dat de omschrijving niet te lang is. Wanneer dit stukje tekst langer is dan 160 tekens, wordt het afgekapt door Google. Het aantal tekens wat gunstig is, wil echter ook nog wel eens verschillen. Er was namelijk ook een korte periode waarbij Google maar liefst 320 tekens liet zien op de ranking. Zoals je ziet, staat internetmarketing niet stil. JG webmarketing is echter het bedrijf dat je helpt bij je zoekmachine optimalisatie.