Wat is webhosting

Waar staat je website op?

Wanneer je een website hebt wil je dat deze te zien is voor je bezoekers, om dit voor elkaar te krijgen heb je webhosting nodig. De vraag wat is webhosting kun je het best omschrijven als een stukje ruimte, wat je huurt bij een bedrijf wat deze dienst aanbiedt. Natuurlijk is het ook mogelijk om je eigen servers te hebben, maar in de praktijk is het veel voordeliger en makkelijker om bij een bedrijf wat ruimte te huren. Bij weboke.nl kun je een voordelig pakket kopen, om je website of webshop op te zetten. Bij dit bedrijf ben je er zeker van dat de service uitstekend is en je niet hoeft te vrezen voor de veiligheid. 

Wat is webhosting

Soorten webhosting

Alhoewel webhosting vaak in pakketten wordt aangeboden, zit er wel gelijk verschil in. Er is ook niet eenduidig te antwoorden op de vraag wat is webhosting, vaak is zijn de duurdere pakketten ook de pakketten met de meeste features. Het is mogelijk dat je bepaalde begrippen tegenkomt als je op zoek bent naar hosting mogelijkheden, shared hosting is de meest gebruikte hosting tegenwoordig. Je deelt met andere gebruikers een stukje hosting op de server, dit is tevens de voordeligste manier om je website of webshop veilig te laten hosten.

Hosting voor je WordPress website

Tegenwoordig maken sommige bedrijven gebruik van WordPress hosting, deze hosting kan ik bepaalde opzichten verschillen van normale hosting. Via een one click installer kun je gebruik maken waardoor je geen tientallen stappen uit hoeft te voeren bij het installeren, binnen een aantal minuten heb je het erop staan. WordPress bezit bijna 30% van alle websites en webshops, het is dus zaak dat de veiligheid perfect in orde is, een beveiligde omgeving is dus een vereiste om alles soepel en veilig te laten verlopen.