Opleiding kindercoach Utrecht

Ben je al coach of wil je coach worden en wil je je speciaal richten op kinderen? Dan is dit een geschikte opleiding. Het is een erkende Post HBO opleiding en duurt negen maanden. Daarna heb je een erkend diploma en mag je je professioneel kindercoach noemen.

Wat houdt deze opleiding precies in?

Er wordt gekeken naar de verschillende fasen van ontwikkeling van een kind, naar gedragspatronen en culturele aspecten. Jouw eigen kwaliteiten, talenten en creativiteit komen daarnaast ook volop aan bod. De opleiding leert je een coachmodel dat helemaal gericht is op de ontwikkeling van het kind. Om praktijkervaring op te doen doorloop je tenslotte zelfstandig een kindercoaching traject.

Om wat voor kinderen gaat het?

Sommige kinderen lopen vast in het onderwijs of hebben moeite met een thuissituatie. Hierdoor kan een kind gedrag gaan vertonen dat voor de ouders en de school moeilijk te begrijpen is. Het kan ook om pesten gaan of om leerproblemen.

Wat is de taak van een kindercoach?

Jouw uitdaging als professioneel kindercoach is dan om de pedagogische driehoek tussen kind, ouders en omgeving te verbeteren of te herstellen. Dit dient de ontwikkeling van het kind, dat uiteraard voorop blijft staan.

Waar kan ik deze opleiding volgen?

De opleiding kindercoach Utrecht kan je volgen bij Tc Academy in Utrecht. Deze erkende Post HBO opleiding kost € 5.500,00. Om je in te schrijven, klik hier.

Om een kennismakingsgesprek aan te vragen ga je naar: kennismakingsgesprek.

Hier vind je ook alle lesdagen en startdata en vind je nog veel meer informatie.