Bitcoin koers

De magische groei van de Bitcoin koers

De Bitcoin is een cryptocurrency, oftewel een digitale valuta. De Bitcoin is eigenlijk de eerste decentrale digitale valuta die bestaat. De koers van de Bitcoin is al sinds 2018 enorm gegroeid. Met de Bitcoin kun je online betalingen verrichten. Zo kun je bijvoorbeeld met de Bitcoin onderling transacties doen zonder dat er een derde partij aan te pas moet komen, zoals PayPal of een bank. Een nadeel, of misschien juist een voordeel, aan een digitale valuta is dat de munt regelmatig van waarde verandert. Elke dag komt het wel voor dat de koers van de Bitcoin koers ietwat schommelt: over het algemeen ligt het verschil in een paar procent. De afgelopen jaren, en vooral het afgelopen jaar, is de koers echter drastisch gestegen. De Bitcoin werd razend populair en werd dus steeds meer verkocht. Door de ruime handel in de Bitcoin steeg de koers naar een waarde van meer dan 10.000 dollar, en de koers stopt voorlopig nog niet met stijgen. Op 19 december 2017 was de Bitcoin maar liefst 15.479 euro waard.

Oorzaken groei

Hoe komt het nou eigenlijk dat de koers van de Bitcoin zo erg gegroeid is? Ten eerste wordt de koers van de Bitcoin bepaald door het vraag en aanbod. In dit opzicht is de Bitcoin dus precies hetzelfde als andere valuta. Wanneer consumenten en bedrijven meer vertrouwen krijgen in de technologie en daardoor meer Bitcoins gaan aanschaffen, stijgt dus meteen de waarde van de Bitcoin. Doordat de Bitcoin al jarenlang alleen maar aan het stijgen is, vinden veel professionele beleggers de Bitcoin een goede investering. Wel brengt het beleggen in de Bitcoin uiteraard ook wel risico’s met zich mee. Het kan immers maar zo zijn dat de waarde toch daalt. Voordat je een Bitcoin aanschaft, moet je je er dus goed bewust van zijn dat je een risico loopt. Als je denkt dat je niet voor dit risico op kunt draaien, dan is het verstandiger om geen Bitcoins te kopen.

Bitcoin koers

Limiet

In tegenstelling tot normale valuta, is er altijd een vast aantal Bitcoins beschikbaar. Zo heb je bij de Bitcoin dus geen last van inflatie. Er zijn altijd precies 21 miljoen Bitcoins op de markt. Een Bitcoin kan opgedeeld worden in 100 miljoen Satoshi’s. Zo is de totale beschikbaarheid van Bitcoins dus eigenlijk 2,1 biljard Satoshi. Door dit grote aanbod zorgt men ervoor dat er altijd wel Bitcoins te koop zijn. Zo ben je, als je dat wil, je Bitcoins snel kwijt als je ze wil verkopen. Bovendien kun je ook snel Bitcoins aanschaffen wanneer je denkt dat de koers omhoog zal gaan. Momenteel is de kans groot dat de koers nog verder zal stijgen. Er wordt zelfs beweerd dat er een grote kans is dat de koers van de Bitcoin in 2018 naar 40.000 dollar zal gaan.