Instagram groeit explosief in dagelijks actieve gebruikers

Instagram groeit nog steeds in een snel tempo en heeft 100 miljoen nieuwe maandelijkse actieve gebruikers gekregen in slechts een maand tijd, sinds het voor het laatst een nieuw cijfer meldde. Het heeft nu op maandbasis 800 miljoen gebruikers die zich bezighouden met de service en het heeft 500 miljoen dagelijks gebruikers van de service, dat onthulde Facebook maandag op een evenement in New York.

 

Vooral tieners actief

Instagram is een mobiel sociaal netwerk waarmee gebruikers foto’s en video’s kunnen bewerken en delen. In 2015 waren er ongeveer 77,6 miljoen actieve Instagram-gebruikers in de Verenigde Staten. Dit cijfer zal naar verwachting 111 miljoen overschrijden in 2019. Instagram is het populairst bij tieners en jong volwassenen – dit geldt in de Verenigde Staten, waar meer dan de helft van het gebruikersbestand van Instagram tussen 18 en 29 jaar oud is. Wereldwijd is 41 procent van de gebruikers 24 jaar of jonger. Instagram is het favoriete sociale netwerk van tieners in de Verenigde Staten en verslaat Twitter en Facebook.

Instagram verslaat Facebook bijna

Instagram kondigde in april de 700 miljoen maandelijkse actieve gebruikers mijlpaal aan, die groeide van 600 miljoen in vier maanden. Ondanks de enorme gebruikerspopulatie van het sociale netwerk, vertraagt ​​de groei niet, waardoor deze op weg is om het aantal van Facebook onderweg in te halen. Het bedrijf zei ook dat de tijd die gebruikers besteden aan het bekijken van video op Instagram, meer dan 80 procent per jaar is. Verder produceren gebruikers meer video’s – vier keer zoveel per dag als vorig jaar.

Goede marketing tool

Vanwege de visuele aard van de apps en het hoge gebruikers-betrokkenheids-tempo, is Instagram ook een waardevolle tool voor marketing op social media. Vanaf maart 2016 had 98 procent van de modemerken een Instagram-profiel. Met ingang van december 2016 bedroeg het gemiddelde aantal beeldmerk posten op Instagram 27,9 posts per maand.

Instagram heeft ook verteld dat het nu 2 miljoen adverteerders op het platform heeft, dat is gestegen van 1 miljoen in maart. Het grootste deel van die groei is afkomstig van het MKB, zegt het bedrijf.

Slecht nieuws voor Snapchat

Deze statistieken zijn bemoedigend voor iedereen die investeert in Instagram als platform en voor de grotere ambities van Facebook. Maar ze zijn waarschijnlijk ontmoedigend voor Snapchat, een van de belangrijkste rivalen van Instagram voor aandacht van de gebruiker. De explosieve groei van Instagram is gekomen toen het bedrijf een aantal Snapchat-productervaringen kopieerde en implementeerde, waaronder “stories”.

Grote hoeveelheid Instagram volgers

Je ziet het ook al terug aan de grote hoeveelheid Instagram volgers die sommige profielen hebben. Selena Gomez is een van de grootste op Insta met ruim 137 miljoen volgers! Wil jij ook goedkoop Instagram volgers kopen, Google dan eens wat rond! Er zijn meerdere aanbieders waar je terecht kunt. Let er wel op dat je niet met fake sites te maken hebt die je geld aftroggelen en niet thuis geven. Doe bij voorkeur zaken met een shop die een Nederlands telefoonnummer heeft. Bel ze desnoods vooraf op zodat je ook weet dat je iemand aan de telefoon krijgt mocht er iets niet lekker lopen.