muursticker

Hoe plak je een muursticker?

Een muursticker is leuk ter decoratie van kinderkamers. Dit creëert een speels effect en is voornamelijk heel leuk voor de kleintjes. Maar muurstickers zijn niet alleen voor kinderen. Vaak kan een logo of extra decoratie op de muur bevestigd worden door middel van een muursticker. Het handige aan muurstickers is dat je dit ook gemakkelijk zelf kan. Zo kan je gemakkelijk reclame maken voor je bedrijf. 

muursticker

stap 1: het positioneren van de muursticker

Maak gebruik van crepe-, washi- of schilderstape ( of een ander tape soort dat gemakkelijk en zonder plakresten of schade weer verwijdert kan worden) om de muursticket in positie te brengen. Bekijk goed of de muursticker op de juiste plek zit, je kan hiervoor een paar stappen achteruit doen. 

stap 2: het vastplakken van de muursticker

Als de sticker op de juiste plek hangt kan de sticker goed vastgeplakt worden. Start hierbij de volle breedte aan de bovenkant. Zorg dat het bovenste gedeelte van de sticker los komt van het beschermfolie. Zorg dus dat de folie er niet volledig af is. Plaats de bovenkant op de gewenste plek en strijk geleidelijk over de sticker heen met een recht en stevig voorwerp, zodat er geen luchtbellen meer te zien zijn. Het liefst van boven naar beneden.

stap 3: het verwijderen van de achterzijde

Als het bovenste gedeelte van de sticker goed is gladgestreken is het tijd om de folie op de onderkant van de sticker te verwijderen. Strijk nu verder van boven naar beneden totdat de volledige sticker vastzit. Daarna kan voorzichtig het overdracht folie worden verwijdert.