Het Typo 3 CMS in een notendop

Als je op zoek bent naar een Content Management Systeem (CMS) voor je website, dan heb je vast Typo 3 CMS langs zien komen. Deze Open Source software is sinds 1997 in ontwikkeling en wordt voornamelijk in Europa (maar er zijn gebruikers wereldwijd) toegepast. Omdat het een Open Source CMS is bestaat er een community die regelmatig verbeteringen en updates doorvoert. Op dit moment kun je de software in meer dan 50 talen downloaden en heb je meer dan 5000 extensies tot je beschikking.

De voordelen van Typo 3

Typo 3 wordt vaak gezien als een CMS waarmee je alle kanten op kunt. Het wordt voornamelijk toegepast op grotere en complexe websites en het heeft zeer uitgebreide beheerfuncties. Omdat Open Source websites gemakkelijker te hacken zijn heeft beveiliging bij Typo 3 prioriteit. Het grote voordeel voor gebruikers is dat je met Typo 3 bijna oneindig kunt uitbreiden en aanpassen. Op die manier ben je dus volledig voorbereid op de toekomst. De sterke community zorgt ervoor dat de software altijd actueel is en dat je voldoende hulp ter beschikking hebt, in een verscheidenheid aan talen.

De nadelen van Typo 3

Een punt waarop Typo 3 vaak wordt bekritiseerd is dat het niet altijd even gemakkelijk is om de bediening onder de knie te krijgen, omdat je zoveel mogelijkheden ter beschikking hebt. Gelukkig is er genoeg documentatie waarmee je het gebruik te leren, maar hier zal je dus wel tijd voor moeten vrijmaken.