Zorgen voor je planten voor op kantoor

Een kleine plant op je bureau maakt je werkdag een beetje leuker omdat het de natuur naar binnen brengt. Planten voor op je kantoor zorgen er zelfs voor dat je creativiteit een boost krijgt en maakt dat je je productiever voelt. En extra voordeel van planten voor op kantoor is dat ze een positieve bijdrage leveren aan de luchtkwaliteit. Waarom zou je dus geen planten op je kantoor zetten? Als de verzorging van de planten je tegenhoudt, lees dan dit artikel en ontdek hoe makkelijk het kan zijn om planten voor op kantoor te verzorgen.

De verzorging van bureau planten

Het zorgen voor je bureauplant is belangrijk maar niet zo moeilijk als dat je zou denken. Als je je focust op je behoeftes van de plant die gekozen hebt, kan het bijna niet mis gaan. Verschillende planten hebben verschillende behoeftes, let dus op de hoeveelheid water die geeft, de hoeveelheid daglicht die je plant krijgt, en andere bureau plant verzorging die je plant mogelijk nodig heeft.
Geef je plant water met water dat op kamertemperatuur is. Dit vinden de meeste planten het prettigst. Geef je plant pas water aan de bovenkant van de aarde droog aanvoelt. Geef niet opnieuw water als de aarde nog vochtig aanvoelt van de laatste keer dat je plant water hebt gegeven. Geef net zoveel water totdat er water uit het afvoergaatje aan de onderkant van de pot loopt.

Licht en voedingsbehoeften

Sommige planten kunnen erg goed tegen minimaal zonlicht. Andere planten, zoals bijvoorbeeld de meeste soorten cactussen hebben wel veel helder zonlicht nodig. Als je bureauplant veel zonlicht nodig heeft, plaats deze dan bij een raam. Let erop dat je plant niet te dicht bij je raam staat. Teveel heet zonlicht zorgt ervoor dat de meeste planten verbranden. Geef je plant elke maand een plantenvoeding die geschikt is voor jouw type plant. Voeding geven is in principe alleen maar nodig gedurende de lente en de zomer.