ict stage

Wat wordt bedoeld met een dierenverzekering?

Met een dierenverzekering, bijvoorbeeld de Petplan verzekering, verzeker je een huisdier tegen ziektekosten, net zoals jezelf verzekerd bent tegen ziektekosten. Je betaalt een vast, relatief laag, bedrag per maand en je huisdier krijgt de beste zorg. De kosten voor de meeste zorg wordt, voor het grootste deel, betaalt uit de basis verzekering. Niet elke dierenverzekering heeft dezelfde premie of betaalt hetzelfde uit voor de gemaakte kosten. Het is dan ook verstandig om aanbieders van dierenverzekeringen met elkaar te vergelijken. Ook de premie voor een dierenverzekering is niet overal hetzelfde. Dat komt omdat elke verzekering andere vergoedingen of een ander eigen risico hanteert. Maar dat neemt niet weg dat je, uit de basis dierenverzekering, het grootste deel van de kosten die je maakt bij een dierenarts, vergoed krijgt. Je komt dan ook nooit meer voor verrassingen te staan voor wat betreft dierenartskosten voor je huisdier.

Is het nodig om een aanvullende dierenverzekering af te sluiten?

Huisdieren zijn steeds vaker een onderdeel van het gezin. Dat geldt ook wanneer deze huisdieren ziek worden. Ze krijgen ook dan de beste medische zorg. Dierenartsen kunnen door steeds geavanceerdere technieken ook vaker een huisdier helpen. Ook bij gecompliceerdere aandoeningen. De kosten hiervan zijn echter hoog. Wanneer je een huisdieren verzekering hebt afgesloten krijg je de meeste medische zorg, gegeven door een dierenarts, vergoed. Echter niet alle kosten voor medische aandoeningen worden uit de basis dierenverzekering vergoed. Voor enkele aandoeningen kun je aanvullende verzekeringen af sluiten. Je betaalt dan wel een hogere premie per maand, maar dan weet je zeker dat je huisdier ook goed verzekerd is en jij niet voor hoge kosten komt te staan.

Waarvoor kun je een aanvullende dierenverzekering afsluiten?

Wil je de beste zorg voor je huisdier? Ben je er niet zeker van of je de kosten die hieraan verbonden zijn kunt betalen? Dan is het verstandig om een aanvullende dierenverzekering af te sluiten. Je betaalt dan per maand wel meer premie, maar komt niet ineens voor hoge kosten te staan. Je kunt zelf kiezen waarvoor je een aanvullende dierenverzekering wilt afsluiten ook al zijn deze niet bij elke verzekeraar hetzelfde. De meest voorkomende aanvullende verzekeringen zijn voor kosten die worden gemaakt voor:

·         Het gebit

·         Castratie of sterilisatie

·         Vaccinatie

·         Crematie of begrafenis

·         Chemo en radiotherapie

·         Reisverzekering

Zoals gezegd heeft elke verzekeringsmaatschappij zijn eigen aanvullende verzekeringen. In de meeste gevallen bieden deze verzekeringsmaatschappijen pakketten aan. Zo kun je bij Petplan verzekeringen kiezen uit een ongevallen-, basis- plus- of een totaalpakket.