Wat kan een outplacement bureau voor je betekenen?

Binnen bedrijven zijn er altijd nieuwe ontwikkelingen, en soms weet je niet precies waar ze voor staan. Neem bijvoorbeeld outplacement. Vaak wordt gedacht dat het hierbij gaat om werknemers die ergens anders wordt geplaatst, maar dat klopt niet. Met outplacement wordt naar de begeleiding gerefereerd die plaatsvindt wanneer iemand ontslagen wordt of dreigt ontslagen te worden. Een outplacement bureau kan de werknemer helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Immers kan het voor komen dat er simpelweg geen match is tussen werknemer en werkgever, of dat er een andere reden is waarom het niet werkt. Dankzij outplacement kan een (nog niet) ontslagen werknemer alsnog snel verder gaan met zijn of haar leven.

De voordelen van een outplacement bureau

Het bedrijfsleven innoveert continu. Het is constant in verandering. Als bedrijf moet je dan ook steeds flexibeler worden, ook als het gaat om je werknemers. Echter moet het menselijke aspect niet uit het oog verloren worden. Werknemers zijn geen oud vuil dat je zomaar dumpt, maar je helpt hen waar nodig om iets te vinden na een ontslag. Een outplacement bureau kan hierbij helpen. Zij staan de (ex-)werknemer met raad en daad bij om zo snel mogelijk een positief vervolg aan zijn of haar loopbaan te geven.

Ook wanneer de ambitie van een werknemer te ver uiteen ligt van een werkgever, kan een outplacement bureau een uitkomst zijn. De loopbaan wordt geanalyseerd, waarna gekeken wordt wat de beste volgende stap is. Zo kan een outplacement bureau je helpen om jouw potentie te vervullen. Het outplacement budget krijg je van jouw werkgever, waarna je een outplacement bureau kunt inschakelen om je met raad en daad bij te staan. Ook voor sollicitatietraining of training binnen een groep ben je bij een outplacement bureau aan het juiste adres.