Waarom zou je een franchise beginnen?

Een franchise beginnen, word ik daar beter van? Deze vraag stellen veel ondernemers zichzelf. Het ligt er natuurlijk aan bij wat voor soort branche-organisatie je je boekhoudkantoor gaat aansluiten, maar over het algemeen pakt het gunstig voor je uit. Als je jarenlang voor een baas hebt gewerkt en het vak van boekhouder voor jou geen geheimen meer kent, dan zou je kunnen denken aan het beginnen van je eigen bedrijf. Wat is er voor een cijfertjesfanaat nu fijner dan het opbouwen van een eigen boekhoudkantoor? Je moet uiteraard wel ondernemerscapaciteiten hebben om zo’n kantoor te kunnen leiden. Ben je ook daarmee gezegend, dan is het een mooie volgende stap in je carrière. Als je het toch een beetje een te grote stap vindt, kun je ervoor kiezen om als franchisenemer in een coöperatie te gaan. Dan blijf je weliswaar zelfstandig ondernemer, maar heb je toch een fijn netwerk van collega’s en vakgenoten om je heen.

 

Waarom kiezen voor Kubus?

Er bestaan verschillende coöperaties waar je kunt franchisenemen. Echter, bij wat grotere organisaties zijn er veel leden die ieder weer een eigen stukje kennis aanleveren. Niet alleen op gangbare gebieden, maar ook wat betreft weinig voorkomende onderwerpen. Bovendien is de dekking vaak landelijk, wat gunstig werkt voor jouw kantoor. Een coöperatie als Kubus is in de accountancy-branche de grootste en kan daardoor een relatief lage ledenvergoeding vragen. Het hebben van een lage overhead en het coöperatief inkopen van goederen en diensten, kunnen dit mogelijk maken.

 

Kwaliteitscertificaat

Kantoren die zich lid van Kubus mogen noemen, voldoen aan de NBA-norm. Dit is de Nederlandse Beroepsorganisatie voor Accountants, die toeziet dat er dienstverlening van hoge kwaliteit wordt geleverd aan de klant. Naast het auditen van alle kantoren om te controleren of er nog steeds zulk goed werk geleverd wordt, worden de bij Kubus aangesloten ondernemers constant opgeleid en getraind. De coöperatie is dankzij de coöperatieve manier van handelen in staat om trainingen aan te bieden die de meest actuele onderwerpen op het vakgebied van de accountant behandelen.