Linkbuilding uitbesteden

Linkbuilding uitbesteden is vaak een slimme zet

Het internet wordt voor vrijwel elk bedrijf steeds belangrijker. Zo zijn er alleen al in Nederland miljoenen mensen die bijvoorbeeld via Google iets opzoeken. Doordat het internet zoveel wordt gebruikt, biedt dit voor bedrijven kansen. Zo kunnen er met behulp van een goede strategie meer klanten binnengehaald worden. Dit geldt zowel voor winkels die producten verkopen, als bedrijven die bepaalde diensten leveren. Wanneer je in het bezit bent van een eigen site, is het belangrijk dat hier ook bezoekers op komen. Met behulp van SEO kun je snel een grotere markt bereiken. Onder SEO valt: content, de snelheid van een site en de linkbuilding. Om voor een goed linkprofiel te zorgen, kiezen de meesten voor linkbuilding uitbesteden.

Linkbuilding uitbesteden

Waarom linkbuilding uitbesteden handig is

De linkbuilding van een site is van groot belang voor de vindbaarheid op zoekmachines. Het is daarom belangrijk dat hier goed in wordt geïnvesteerd. In theorie is het mogelijk om de linkbuilding zelf te doen. Echter, in de praktijk kiezen de meesten voor het uitbesteden van de linkbuilding. Dit komt doordat het zelf creëren van een goed linkprofiel erg veel tijd kost. Zo beschik je waarschijnlijk niet over een netwerk die je in kunt schakelen en zal je ook enige vakkennis moeten hebben. Velen kiezen er daarom voor om zich te blijven richten op hun eigen werkzaamheden en de linkbuilding uit te besteden aan een professioneel bedrijf.  

Linkbuilding uitbesteden

Wat komt er kijken bij linkbuilding

Wanneer het gaat over linkbuilding, kun je onderscheid maken tussen twee vormen van linkbuilding. Zo is het onder te verdelen in interne en externe linkbuilding. De interne linkbuilding gaat over het linkprofiel binnen de eigen website. Hierbij wordt er gekeken naar de waarde van bepaalde pagina’s en aan de hand hiervan een linkprofiel opgesteld. Externe linkbuilding gaat minder over het linkprofiel op de eigen site. Zo gaat externe linkbuilding over het linkbuilden tussen twee websites. Voor de score in Google is het erg belangrijk dat je zowel links van andere partijen ontvangt, als zelf doorlinkt naar andere sites. De waarde van de sites waar je naar linkt, of welke naar jouw site linken, dienen waarde te hebben. Wanneer RTL een door linkt naar jouw site, heeft dit meer waarde dan een link van een lokaal bedrijf met weinig bezoekers. Let hier daarom goed op als je bezig gaat met linkbuilden.