werkgeluk vergroten

Het geluk van werknemers

Als werkgever is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je werknemers zich fijn voelen en gelukkig zijn op de werkplek. Zonder werknemers kun je als bedrijf niet fungeren, hoe gelukkiger de werknemers zijn hoe beter de prestaties op de werkvloer zijn. Je zal vast zeker ook zelf weten, met veel positiviteit heb je meer energie en zit je beter in je vel. Het werk wat een werknemer doet is bepalend voor het werkdruk vergroten, je moet je goed voelen en werk doen wat bij je past en wat je aankunt. Groei in een vaardigheid die goed bij je past, en die je leuk vind om te doen.

Wanneer ben je gelukkig in je werk?

Het werkgeluk vergroten is op zich niet heel erg ingewikkeld, geef iemand werk wat hij leuk vindt en het werk wordt eigenlijk een hobby. Omdat je energie van je werkzaamheden krijgt, krijg je ook een positief gevoel zodat je nog beter in je vel komt te zitten. Werkstress is vaak spelbreker voor je werkgeluk, dit kan ontstaan door werk wat je niet leuk vind om te doen of niet de capaciteiten voor hebt om te doen. Wettelijk zijn er ook regels aan verbonden, zo mag je werknemer niet ziek worden van het werk wat hij doet.

werkgeluk vergroten

Profiteer ervan als werkgever

Wanneer je denkt aan het werkgeluk vergroten van je werknemers, denk je niet alleen aan hen. Als werkgever profiteer je er ook van, vaak is de sfeer beter op de werkvloer en de productiviteit hoger van je werknemers. Ze zijn bereidt om net dat ene stapje meer te doen in de positieve sfeer, zijn er werknemers niet zo positief dan zal dit geprobeerd worden te veranderen. Als werkgever met gelukkige werknemers, is na onderzoek gebleken dat maar liefst de productiviteit 21% hoger ligt.