Gevoelige gezichtshuid

Bij een gevoelige gezichtshuid denken we vaak gelijk aan een droge huid. Niet alleen een droge huid valt onder een gevoelige gezichtshuid. Een gevoelige gezichtshuid heb je ook als je goed moet opletten met de zon dat je huid niet te snel verbrand. Sommige huidtypes zijn ook erg gevoelig voor huidaandoeningen waardoor er meer puistjes en opgezette bloedvaatjes ontstaan in het gezicht. Wat de meeste mensen doen tegen hun gevoelige gezichtshuid is simpelweg smeren met allerlei verschillende crèmepjes. Je hebt ze dan ook voor van alles. Zo zijn er acne crèmes, rosacea crèmes, crèmes tegen mee-eters en noem maar op.

De juiste verzorging gebruiken

Iedere huid is anders en heeft daarom een andere verzorging nodig. Ook is iedere huis gevoelig voor andere bacteriën en vuiligheid. De huid reageert vaak gevoeliger dan de meeste mensen denken. Alleen zie je dit niet altijd terug op het gezicht. Wel is het daarom belangrijk om te weten wat je op je gezicht smeert en waar het voor dient. Het is natuurlijk niet logisch om een rosacea crème op je gezicht te smeren als je last hebt van acne en andersom. Het wordt daarom aangeraden om goed te kijken wat je op je gezicht smeert voor gebruik. Het verkeerde product gebruiken kan soms vervelende gevolgen hebben waar je van tevoren misschien niet over had nagedacht.

Weet wat u koopt

Het is erg gebruikelijk om alleen naar de voorkant van een verpakking te kijken. Het is misschien handig om soms wat verder te lezen dan alleen dat wat er op de voorkant staat. Soms zitten er in producten erg schadelijke en slechte stoffen waar uw huid slecht op reageert zoals allerlei toegevoegde parfums. Iets wat producenten vaak doen om op die manier een product aantrekkelijker te maken voor de koper. De koper zou juist extra scherp moeten zijn op dit soort ingrediënten want die kunnen je huid gaan schaden. Wees daarom bij nieuwe producten altijd extra scherp op de bijwerkingen die uw huid kan krijgen.