De juiste boormachine voor je klus

Of je nu een beginnend doe-het-zelver bent of een professionele klusjesman, je zal ongetwijfeld een keer een boormachine kopen. Met een boormachine kun je verscheidene taken uitvoeren zonder dat je hier al te veel moeite voor hoeft te doen. Een boormachine gebruik je om gaten te boren en schroeven te draaien, maar wat is nu de beste boormachine voor jouw klus?

Wel of geen accu?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is of je een boormachine met of zonder accu wilt. Een boormachine zonder heeft meer kracht en daarmee kun je dus zware klussen gemakkelijker klaren. Maar ook al zijn de snoeren meestal vrij lang, je bent altijd afhankelijk van een stopcontact en je zal ook iets minder bewegingsvrij zijn. Kies je voor een boormachine met accu, dan heb je meer flexibiliteit, maar is je machine minder krachtig. Daarnaast kan je accu natuurlijk opraken en zal deze ook af en toe moeten worden vervangen. 

Het soort boormachine

Er zijn veel verschillende soorten boormachines. Met een standaard boormachine kun je gaten boren in zachte materialen, maar wil je met beton aan de slag of metaal, dan is een klopboormachine veel beter. Een boorhamer gebruik je als je met extreem hard materiaal te maken hebt.

De boorhoofden

De mogelijkheden met een boormachine zijn groot. Je kunt allerlei boren kopen die allen geschikt zijn voor verschillende materialen. Daarnaast kun je natuurlijk ook schroevendraaiers op je boor zetten, veilen, zagen, noem maar op. Als je twijfelt, doe dan navraag bij je plaatselijke doe-het-zelf zaak. Daar kunnen ze je exact vertellen welke boor en welk boorhoofd het beste is voor jouw doeleinde.