De juiste bedrijfsverzekering uitkiezen

Bescherming van have en goed staat altijd op de eerste plaats en geldt dat zeker ook voor bedrijven. Er is gelukkig een ruime keuze aan bedrijfsverzekeringen en is het belangrijk om de voordeligste uit te kiezen. Er kunnen een groot aantal soorten verzekeringen worden afgesloten en moet dat allemaal voorkomen dat het bedrijf plots in de kosten wordt gejaagd. Er worden door verzekeraars speciale verzekeringpakketten voor bedrijven aangeboden en is het goed om te weten welke de belangrijkste zijn. Zo wordt ook voorkomen dat zaken over het hoofd worden gezien.

Een aansprakelijkheidsverzekering zorgt voor een zekere basis

Deze verzekering kan afhankelijk van het soort van werkzaamheden die het bedrijf verricht, uitgebreid worden. Schade verricht tijdens werkzaamheden wordt door de bedrijfsverzekering vergoed en komt het naar de klanten toe ook professioneel over. Bij het uitvoeren van grote projecten kan er een aparte, op maat gesneden, verzekering worden afgesloten. Dat komt naar de opdrachtgever niet alleen geruststellend over, maar wordt het vaak ook nog verplicht gesteld. Niet alleen tijdens het uitvoeren van werkzaamheden kan het mis gaan. Het verzekeren van bedrijfspanden en overige eigendommen zoals voertuigen mag daarom nooit achterwege worden gelaten.

Het personeel hoort er ook bij

Wettelijk dienen er voor het personeel enkele verzekeringen afgesloten te worden zoals de ziekte- en arbeidsongeschiktheidsverzekering. De hoogte van de premiebedragen zal ook sterk afhangen van het soort arbeid die er verricht wordt. Zelfs wanneer er geen sprake is van personeel en het gaat om een zelfstandige ondernemer (zzp’er), dienen de nodige verzekeringen afgesloten te worden. Het komt ook handig uit wanneer er gekozen wordt voor een rechtsbijstandsverzekering. Afhankelijk van het beroep dat uitgeoefend wordt, is soms een beroepsaansprakelijkheidsverzekering nodig. Om er dus zeker van te zijn dat de gesloten bedrijfsverzekeringen de risico’s zoveel als mogelijk dekken, is het beter om naar de verzekeringsmaatschappij te stappen voor op maat gesneden advies.