Daktuin

Een daktuin laten aanleggen heeft veel voordelen

Groen is de toekomst want zonder kunnen mensen niet leven. Het is daarom een goede zaak om, zeker in stedelijk gebied, een daktuin aan te laten leggen.

Voordelen van een daktuin

Een daktuin heeft diverse voordelen. Zo is de afwatering goed omdat het groen veel regenwater op kan nemen en gaat het dak dat eronder zit langer mee. Daarnaast wordt de gevel beter beschermd als je een daktuin aanlegt. Een daktuin zorgt er ook voor dat er een verbetering optreedt van zowel het binnen- als buitenklimaat. Buiten spreekt voor zich omdat groen goed oogt en gezond is voor mens en dier maar binnen zorgt het ervoor dat je huis beter geïsoleerd is. Een betere isolatie van het dak leidt tot minder warmteverlies als je stookt maar tegelijkertijd ook tot een koeler huis als het warm weer is. Hiermee bespaar je dus op stookkosten en kosten voor een airco.

Ook goed voor het milieu

Heb je naast de daktuin ook zonnepanelen? Dan stijgt het rendement daarvan als je groen op het dak hebt aangelegd. Met de aanleg van een daktuin verhoog je de biodiversiteit en wordt er minder CO2 uitgestoten dus het is ook nog eens bijzonder goed voor het milieu.

Samenwerking met andere bedrijven BTL Expertise kan je advies geven en een ontwerp maken voor het aanleggen van een daktuin. Om het project ook daadwerkelijk te kunnen realiseren werken zij samen met bouwbedrijven. In het ontwerp worden de wensen van alle belanghebbenden meegenomen zodat iedereen uiteindelijk het meeste baat heeft bij de daktuin.