aanvraag tweede hypotheek

Aanvraag Tweede Hypotheek

Bij het verbouwen of verbeteren van je huis kan je geld lenen. Dit kan gedaan worden met behulp van een tweede hypotheek. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan. Lees hier verder over Aanvraag Tweede Hypotheek en kom erachter of jij hiervoor in aanmerking komt!

Wat is een Tweede Hypotheek?

Een tweede hypotheek is een extra lening. Deze kan afgesloten worden bij dezelfde hypotheekverstrekker van jouw eerste hypotheek. Meestal vragen mensen een tweede hypotheek aan, omdat zij hun eigen huis willen verbouwen of voor een andere grote aankoop. Let wel op dat het niet altijd mogelijk is om een tweede hypotheek af te sluiten. Er zitten hier een aantal voorwaarden aan vast. Denk aan de waarde van je huis, jouw inkomen, jouw huidige hypotheek en je plannen. Deze dingen zullen allemaal gecheckt worden door de hypotheekverstrekker. Als je hieraan niet voldoet, zul je uiteraard geen tweede hypotheek ontvangen. 

aanvraag tweede hypotheek

Waarom een Aanvraag Tweede Hypotheek?

Een tweede hypotheek kan voor verschillende dingen aangevraagd worden. Denk aan een Tweede Hypotheek voor verhuur, verbouwing, overwaarde, een auto en om iets anders te doen. Aan elke optie zitten bepaalde regels verbonden. Zo mag je bij een Tweede Hypotheek voor een tweede huis niet daarin wonen en mag het niet verplaatsbaar zijn. De Tweede Hypotheek kan gemakkelijk berekend worden op de site van de aanbieder. Zo heeft Financieel Fit bijvoorbeeld een rekentool. Hier kun je jouw gegevens invullen en daarna wordt jouw maximale hypotheek berekend. Zorg dat je gegevens zoals bruto jaarinkomen en overwaarde klaar hebt staan. Zo kan jij snel en gemakkelijk jouw maximale bedrag uitrekenen. 

Ben jij aan het overwegen om een Tweede Hypotheek aan te vragen voor jouw tweede huis of voor een nieuwe auto? Lees dan snel verder in het volledige artikel over Aanvraag Tweede Hypotheek op Bankr en bereken je maximale hypotheek vandaag nog!